Wegwijzer Almere | Wegwijzer Almere | een magazine welke per stadsdeel in Almere verschijnen.
Wegwijzer Almere is een magazine welke per stadsdeel in Almere verschijnen. De nieuwe Wegwijzers Almere Haven en Almere Buiten 2017/2018 zijn weer uit. Nieuw zijn nu ook de Wegwijzer Almere Poort en Almere de Vaart 2018/2019 uitgekomen.
Wegwijzer Almere
16629
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16629,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Voorwoord

 

 

Welkom in Almere Buiten

 

Welkom in Almere Buiten; het stadsdeel waar je ook écht buiten bent. Het lijkt wel of de jaargetijden hier meer voelbaar zijn dan elders. Het licht, de kleuren en de geuren betoveren en vervelen nooit. Dit stadsdeel kenmerkt zich door haar polderkarakter. Sloten, tochten, vaarten en bos; elke buurt grenst hier aan een stukje groen. En met de Oostvaardersplassen in de achtertuin zijn tal van bijzondere vogelsoorten, vossen en wilde paarden binnen handbereik. Naast de prachtige natuur staat Almere Buiten bekend om haar ruimte en levendige buurten met een eigen karakter, waarvan een aantal met bijzondere architectuur. Er zijn tal van sportvoorzieningen, zoals een skatebaan, verschil- lende sportkooien en een sportpark in ontwikkeling.

 

Buitenaren wonen in een groot stadsdeel met eigen winkelcentrum. U vindt hier ruim 100 winkels op het gebied van mode en lifestyle. Ook banken en horeca ontbreken niet. Los van het winkelcentrum vindt u ook DoeMere Megastores in Almere Buiten. In dit complex, dat ruim vijftig aanbieders telt, is alles te vinden op het gebied van wonen. Zowel voor binnen als voor buiten. Daarnaast vindt u er diverse bouwmarkten. Bij DoeMere is tevens WoonDôme te vinden. Dit is een woonwarenhuis met acht etages woonbeleving. Tot het assortiment van WoonDôme behoren nationale en internationale topmerken. In deze Wegwijzer vindt u handige en praktische informatie. U leest wat Almere Buiten u te bieden heeft op het gebied van uitgaan, winkelen, recreatie en cultuur. Tevens heeft u hiermee alle belangrijke adressen en telefoonnummers in handen. In het midden van dit boekje vindt u een fietsroutekaart met alle bijzondere plekjes van Almere Buiten. Ga op pad en ontdek dit rijke stadsdeel, waar het goed wonen, werken en leven is.

 

Ik wens u een prettig verblijf in Almere Buiten.

 

Franc Weerwind Burgemeester van Almere

 

 

 

 

 

 

 

 

Stadsdeel Almere Buiten

 

 

Treed binnen in Buiten

 

Almere Buiten, het stadsdeel waar je alles kunt vinden. Inwoners van Almere Buiten beamen het wanneer je er naar vraagt. Almere Buiten is fantastisch wonen in een ruim opgezette groene en waterrijke omgeving. Bijzonder is de kleurrijke en soms zelfs gewaagde architectuur. Er is een grote diversiteit aan winkels en voorzieningen.

 

Na de bouw van Almere Haven en Almere Stad werd in de jaren ‘80 begonnen met de bouw van het derde stadsdeel: Almere Buiten. Almere Buiten moest het groene stadsdeel worden, wat op de tekentafel al uitgedacht werd. Ruimte en groen staan centraal. Alle buurten grenzen aan groen. Buurten zijn overzichtelijk gebouwd en hebben allen hun eigen kenmerk.

 

Zo heeft de Stripheldenbuurt bijzondere straatnamen, als de Popeystraat en de Mickey Mousestraat en hebben alle huizen in de Regenboogbuurt een bijzondere kleur.

 

 

Bereikbaarheid

 

Almere Buiten is uitstekend bereikbaar. Vanaf de A6 en dan via de Tussenring, Buitenring en diverse dreven is de plaats van bestemming voor automobilisten eenvoudig te bereiken.

 

Net als de rest van Almere beschikt het gebied Buiten over een netwerk van gescheiden busbanen (op de Evenaar is dit echter niet het geval, daar rijdt de bus gewoon met het verkeer mee). Iedere buurt heeft een of meerdere bushaltes. Het openbaar vervoer is een goed werkend alternatief voor de auto in Almere Buiten.

 

Almere Buiten en Almere Oostvaarders zijn de twee NS stations in Almere Buiten. Vanaf hier vertrekken treinen in alle richtingen.