Wegwijzer Almere | Wegwijzer Almere | een magazine welke per stadsdeel in Almere verschijnen.
Wegwijzer Almere is een magazine welke per stadsdeel in Almere verschijnen. De nieuwe Wegwijzers Almere Haven Almere Stad en Almere Buiten zijn weer uit. In het voorjaar 2021 volgen de nieuwe edities Wegwijzer Almere Poort en Almere de Vaart.
Wegwijzer Almere
16610
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16610,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Voorwoord

 

Welkom in Almere Haven

 

Almere Haven, het oudste stadsdeel van onze jonge stad, is een parel. Havenaren zijn trots hier te wonen en willen er niet meer weg. Mensen zijn er gastvrij en voelen zich verbonden met elkaar door het dorpse karakter. Men kent elkaar en groet elkaar. Haven staat bekend om haar ruim opgezette wijken in het groen, de vele hofjes en het water. De prachtige havenkom met de vele restaurantjes en de relaxte sfeer trekt jaarlijks veel bezoekers. Met een hapje en een drankje geniet u op deze plek van een prachtig uitzicht over de haven en het Gooimeer.

 

Haven ligt met haar gezicht naar het water, wat een ongekende levendigheid geeft. Er zijn vele mogelijkheden voor watersporters en wandelaars vinden rust en natuur in het Waterlandsebos, het Vroege Vogelbos of in het Kromslootpark. Bovendien is er elk jaar het driedaagse Havenfestival, waar zowel bewoners als gasten van buiten genieten van het beste dat Almere Haven te bieden heeft.

 

Bezoekt u vooral ook Corrosia Theater, Expo & Film. Hét kunstencentrum van Almere, dat een avontuurlijk en toegankelijk programma van beeldende kunst, dans, theater en muziek tot film, debat en literatuur biedt.

 

Almere Haven heeft een knus winkelcentrum waar leuke, ambachtelijke en wat kleinere winkels te vinden zijn. Op vrijdag staat er markt. Ook op de fiets is het goed toeven en ervaart u onze stad in al haar facetten op haar best. Via de speciaal aangelegde hoofdfietsroute wordt Almere Haven verbonden met Almere Stad.

 

Ik wens u een prettig verblijf in Almere Haven.

 

Franc Weerwind Burgemeester van Almere

 

 

 

 

Stadsdeel Almere Haven

Almere staat bekend als nieuwbouwstad, maar niets is minder waar. Naast de archeologische schatten in de grond, is de ruim 40 jarige geschiedenis te proeven. En waar anders dan in Almere Haven. Dit stadsdeel is een echt product van het stedenbouwkundige erfgoed van Nederland. Het moderne Zuiderzeestadje, compleet met grachtjes en een haven, straalt een charme uit waar bewoners, ondernemers en bezoekers voor vallen en van gaan houden. Maar nog meer dan dat is Almere Haven het dorp van de stad, waar men elkaar nog kent. Kleinschalige woonhofjes in het groen, met een grote diversiteit aan woningen, waaronder een groot aantal buurtjes met houten huizen.

 

Net als in andere stadsdelen kunt u in Almere Haven terecht in het gebieds- kantoor. Dit is gevestigd in het markante gebouw Corrosia aan de Markt. In het gebiedskantoor kunt u, op afspraak, terecht voor een aantal zaken zoals hulp bij initiatieven voor of in de buurt en problemen bij contact met de gemeente. Ook kunt u een van de medewerkers vragen bij u in de buurt te komen kijken.

 

Met enige regelmaat organiseert de gemeente vanuit het gebiedskantoor bijeenkomsten die voor u, als bewoner of ondernemer, relevant kunnen zijn. Bekende zijn Havenbreed (eens per half jaar over onderwerpen uit het stadsdeel) en het Havenontbijt tijdens het Almere Haven Festival. Houdt u de agenda in de gaten, in Almere Deze Week of op de website haven.almere.nl.

 

Graag tot ziens in Almere Haven!

 

Olaf de Koning Gebiedsmanager Almere Haven

 

Bereikbaarheid

 

Almere Haven is prima te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar het is ook zeker aantrekkelijk om met de auto te komen. In Almere Haven kunt u namelijk gratis parkeren. Er zijn twee parkeergarages die 24 uur per dag open zijn: de Sluisgarage en de Brinkgarage. Daarnaast zijn er nog een groot aantal gratis parkeerplaatsen rondom het winkelgebied. Deze liggen in de Houtstraat, de Meerstraat, het Bivak, de Kerkstraat, de Haak, de Plaats en op het Binnenhof.

Maar ook met het openbaar vervoer bent u snel in Almere Haven. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 45 minuten. Vanuit het centrum van Almere rijden er met grote regelmaat 2 stadsbussen, namelijk nummer 1 en nummer 3. In slechts 15 minuten bent u in het centrum van Haven.