Wegwijzer Almere | Wegwijzer Almere | een magazine welke per stadsdeel in Almere verschijnen.
Wegwijzer Almere is een magazine welke per stadsdeel in Almere verschijnen. De nieuwe Wegwijzers Almere Poort en Almere de Vaart 2021/2022 zijn weer uit. In 2021 volgen de edities Wegwijzer Almere Haven, Almere Buiten en Almere Stad.
Wegwijzer Almere
17186
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17186,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Voorwoord

 

 

Welkom in Almere Hout!

 

Welkom in Almere Hout, ons jongste en ook grootste stadsdeel aan de oostkant van Almere. Net zoals in heel Almere vind je hier ruimte en groen. En zelfs nog een beetje extra. Het groen van boswachterij Almeerderhout is altijd om de hoek. Maak een mooie wandeling door het Overvaartbos, de Eemvallei of het Kathedralenbos. Een bezoek aan de Groene Kathedraal mag dan niet ontbreken. Een begrip in Almere is het prachtige Stadslandgoed De Kemphaan. De stadsboerderij met elke zaterdag een boerenmarkt, Stichting AAP Almere en het Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer met de mooie natuurlijke speeltuin. Het stadslandgoed leent zich daarmee uitstekend voor een kort of langer bezoek. 

 

Almere Hout telt nu ruim 8000 inwoners, maar dat aantal gaat fors groeien in de komende jaren. Er valt dan ook echt wat te kiezen op woongebied. Riant wonen lukt heel goed in het prachtige Vogelhorst. Nobelhorst is weer heel anders en staat ook wel bekend als ‘Het dorp van  Almere’. Elk buurtje hier heeft weer z’n eigen karakter en kent ook een eigen buurtschap van bewoners met een buurtkavel, met soms ook een buurtschuur voor allerhande activiteiten. Veel ruimte dus voor eigen initiatief. Dat laatste geldt nog sterker voor Oosterwold, waar bewoners zelf bepalen hoe hun kavel er uit ziet, welstandsvrij hun droomhuis kunnen bouwen, gezamenlijk zorgen voor de kavelweg en zorgen voor stadslandbouw op 50% van elke kavel. Een bijzonder gebied dat de komende jaren nog fors wordt uitgebreid, ook aan de andere kant van de A27, deels op grondgebied van buurgemeente Zeewolde.

 

In deze Wegwijzer vindt u handige en praktische informatie. Omdat Hout geen eenduidige kern heeft, en het grondgebied heel groot is, helpt deze wegwijzer goed om je weg te vinden naar nuttige of leuke adressen. Het bijzondere aan deze editie is dat het bewoners zelf zijn geweest die, afgezien van de advertenties, alle nuttige adressen hebben verzameld. Dat varieert van hondenspeelplek, bijzondere winkeltjes aan huis, sportvoorzieningen, tot bijzondere woon/ zorgprojecten en adressen voor kinderopvang en scholen. Hoe passend is dat bij dit stadsdeel van het eigen initiatief?

 

Ga vooral op ontdekkingstocht door dit verrassende stadsdeel.

 

Ank Bijleveld-Schouten, burgemeester van Almere